Pages

Ads 468x60px

Labels

Sunday, 12 June 2011

~tujuan blog ini~

Salam.

well, ni bukan la my 1st blog sbnarya....tp blog ni khas utk ak coretkan momento or yg seangkatan dgn nye lah ye....blog yg satu lg tu plak khas utk sesuatu karya yg ak nukilkan dalam keadaan tertentu..cheewwaaahh...bajet mcm sasterawan negara la plak kan...hahaa...xkisah la..yg penting tu ak punya blog, bukan korang...so, apa org nak kisahkan...bukannya ada ak susahkan orang lain pun kan...hehe
sebelum ni ak suka menulis dlm blog kat friendster, well now dh upgrade skit guna blogger...

bg ak, blog ni like diari la...apa2 yg ak rasa nk curahkan or nak lepaskan adalah through blog ni la...xkisah la kisah sedih ke, gembira ke, suam2 kuku je ke...kannnn...kalau diari berbentuk buku2 tu plak malas ak nak tulis n susah kalau letak rata2 karang hilang plak..tu yg xbest bila guna buku...kalo guna blog ni kat mana2 kita pergi pon bleh baca n update segala2nya...hehe..
mudah dan pantas kan.... i like semuanya di hujung jari... (^^,)

Quotes Myspace Comments
MyNiceSpace.com

Saturday, 11 June 2011

___ikatan silaturrahim yang terjalin___

 Salam.....
well untuk hari ni mood ak nak tlis dlm bm pula okey.... :)
bahasa menunjukkan bangsa, tak gitu??!!! 

ok, tengok pada tajuk entri kali ini ia adalah berkaitan dengan silaturrahim kan?? ni ceritanya....
hari ini, ak menemani mama pergi ke majlis hari jadi kawan pejabatnya dekat restoran rebung, bangsar..ala2 hi tea la kan...sebab majlis tu mula dlm pukul 4 ptg. Mcm biasa la, ak lah drivernyer kan...dgn confident nyer kitorg gerak la ke sana...dh sampai kat bangsar, ak tnya mama kat mana restorannya..mama pon bg la instruction, jalan straight masuk kiri then kanan then straight don't belok2..pastu?? mama pon leh cakap "eyh, xsure la plak mana jalannya.." hohoho...sudah...mcm mana ak nk cari ni?? ahhh redah je la kan...masuk sana masuk sini..at last, alhamdulillah jumpa la gak kan..upanya2 tepi jalan, waaaa parking plak susah...adeyh..mcm2 hal la...then ak nampak tetamu yg lain main parking je tepi jalan restoran tu, ak pon apa lg menyelit la skali...ngeee... ;P

restoran rebung, jalan maarof bangsar ni boleh tahan gak...ala2 restoran di tgh2 rimba pon ada sebab dikelilingi dengan pokok2 n open air...restoran ni kepunyaan chef ismail.. knal x sape tu?? lorh...chef yg agak2 famous kat tv tu la...
decoration utk majlis ni tema nya mickey mouse..ada yg pakai cekak telinga mickey mouse...dan setiap org dpt goodies bag mickey mouse...mula2 pergi tu, ingatkan sambutan untuk budak yg umur ala2 4-6 tahun la kan..then ak tnya la mama, mana anak yang nak diraikan tu?? mama pon tunjuk...eyhhhh??!! dia tengah didukung oleh neneknya...ahaha..baru setahun rupanya....hehe..ok la baby, happy birthday AVI... (^_^)
dlm majlis ni, ramai kwn2 mama yg dtg gak...dulu ak memang xknal kwn2 mama n abah..serious...then after ak join rombongan umrah company mama n abah, baru la ak knal satu per satu kwn depa..adik2 ak mcm afiq n afiqah, lg advance dr ak..diorg siap knal anak2 kwn mama n abah lg tu...adeyh, mesra alam sgt la diorg tu....hehe
ok back to cerita kwn2 mama, yg dtg majlis td pun ada geng2 yg join umrah skali dulu...sejak balik umrah xpernah jumpa diorg lg, kebetulan terjumpa time majlis arini...apa lg, masing2 berceloteh memanjang la...and alhamdulillah, ak mesra dgn diorg semua....anak2 diorg pon masih igt ak lg..terharu betul....ak rasa seronok dpt bermesra n berkenal2an dgn officemate mama...diorg pon dh anggap kitorg ni mcm anak2 diorg je...xsabar nak tunggu family day company tu plak, or yg paling2 pon family day berita harian la...

rasa sgt bersyukur dengan ikatan silaturrahim yang terjalin... (^_^)

p/s: iqah, td syafiqah tanya "mana kakak afiqah?"...hehe..so comel kan..

^__felt like wanna fainted but excited plus happy__ ^

Salam and greeting to all...

well this is gonna be my first entry to my new blog which is more private to me...

frankly speaking, I'm not really good in english, my grammar really sucks ...but I wanna give a try to write in english...we'll learn from mistake aite??
so, if there's anything grammar mistake just ignore it ok..hehe...

anyway, I just want to wrote about what had happen today...last evening I went to my office (or ble dikira sbg ex-office kot??) to sumbit my freelance work...yeah, well now I'm working at my home...
actually everytime when I go to my office, I'll make sure to not berselisih with my ex boss...its not because of what, it just I owe her to much..naaa, its not about the money, but its sumthing like budi or jasa...I felt guilty because I quit the job before my contract finish.....I hv to resigned due to certain factors...but, she's so nice to me...dammmmnn...at my last day of work she told me that, if in the future I'm not busy with my assignments and classes, please do cantact her back....see,how good she is right....

I admit it, 1st time working with her, I always hv a conflict with my boss..haha...xpercaya kan?? but yeah..at that time I felt like a loser because she always called me to see her in her room and scolded me...of course la kan if you do a mistake mesti la kna tegur kan...lg2 when we are new and freshies...
but today, she saw me and yeah of course we have a chat juz for a while...she ask me what I'm doing right know and bla bla bla...and I said I juz lay back lazily at my home hahaha...ya lor now kan sem break....its about 5 months break ok...my class will start back on this september...

then the part that make me feel like wanna to faint is when she said that she will ask her senior editor to give another projects and they will give as much as they can to me...what??!! omg, u know what, become a freelancer is much more harder rather then u work at the office okay....well, for this job I really need focus, and higher concentration and used a few software to check about all the scientific terms... 

but I'm not gonna reject this project okay..rezeki mana boleh tolakkan.. ^_^
Alhamdulillah, thank God Almighty, because give me a chance to have an experienced and meet all this people in my life..I feel so blessed.. (^_-)

p/s: my first boss also a women...both my ex-boss is so nice, kind and caring but they're perfectionist... ;P