Pages

Ads 468x60px

Labels

Monday, 19 March 2012

Tetiba TERminat Kpop

Salam & greetings to all..

"Aigoooooo Aigoooo..." baca tajuk entry sambil geleng2 kepala...hehe...ni sy nak kabor, sejak dua menjak ni penyakit tiba-tiba gilakan kpop menjadi-jadi betul..bukan setakat rakyat M'sia (termasuk la tuan penulis ni sendirikan...) tapi seluruh dunia (global)..

Secara terus terang, penulis dulu bukan la suka sangat dan tak layan pun cerita korea-korea ni samada lagu-lagu dia or drama-dramanya, sy lebih suka layan cerita-cerita jepun je..tu memang *peberet la der* lagi-lagi Team Medical Dragon, Gokusen, Hana Yori Dango...walaupun waktu tu kawan-kawan sekeliling ni dh memang *hantu* korea yg tegar...tapi sy tak pernah nak tertarik plak..haha

So mcm mna la pula kan boleh terebak dlm arena kpop ni??? hmmmm.....Sebenar-benarnya penulis boleh terjebak dgn penyakit ni adalah secara tidak sengaja....nak dijadikan cerita, adala suatu masa tu tahap kebosanan dh berada di tahap yg gaban, apa lagi godek2 la external kawan adikku...tiba2 terjumpa satu folder tulis family come here...then nak tau la apa ceritanye kan, buka-buka tgk2 korean variety show yg diberi nama family outing season 1...ala yg ade Jaesuk, Hyori, Daesung and lain2 tu...*ok sy tau tu agak LAME la kan coz baru tgk cerita tu tahun lepas..maapkan sy ye..hik3* gilo kelakor variety show tu, gelak dh mcm orang hilang akal..haha..sudah...start drpd situ la, benih-benih tersukakan kpop ni bercambah-cambah...well faham-faham la ye kalo dh start memang takde turning point or sign board U-turn dah...juuzzz laaayyyyaaannn sajor..& the rest is history..

Dari situ la sy tau pasal BIGBANG (thanks to Daesung-ah..*wink*wink*)..now tiba2 mengangkat diri jadi VIP (BB official fans) plak kan...hahahaha..nnti akan ade entry2 pasal BB..tunggu.. :)

And from there I've started craving for another korean variety shows...running man, strong heart and so on..dari situ juga la sy kenal artis-artis kpop yg lain mcm SNSD, Kara, T-ara, MBLACK, FT Island, even though dh pernah tau pasal SUJU (superjunior) & wonder girls (Nobody but you song) dalam radio..tapi memang seriouly tak pernah nak ambik port pon time tu....dulu bukan main pelik lg kenapa la ramai gilakan kpop, now HAMBIK kau..kan dh terkena kat batang hidung sendiri..hahahaha...
okay, skarang sy surrender..sambil angkat bendera putih dan kibar2kan ke kiri & kanan..(^_-)

p/s: skarang ni mesti atleast dua hari sekali kna check allkpop page or soompi.com or dkpop or bigbangupdates (my bias) hehe...


0 comments:

Post a Comment