Pages

Ads 468x60px

Labels

Tuesday, 27 August 2013

5 Mei 2013

Salam & hello..

Tajuk entri kali ni  berkaitan dengan tarikh 5 Mei 2013. Ada apa pada 5 mei tu ye?? Ada siapa-siapa masih ingatkah? Eh eh...tak kan tak ingat kot. Pada tarikh ni ada dua perkara yang agak penting terjadi dalam hidup saya. Hehe..apakah itu?? My wedding kah?? No no..not yet..

First, sebagai rakyat Malaysia mesti anda tahu ada apa pada tarikh ni? Ce teka ce teka...Okay ni nak habaq mai, pada tarikh ni menjadi sejarah buat rakyat Malaysia terutamanya anak muda yang pertama kali membuang undi pada Pilihan Raya Ke-13.  YEAY..!! Saya la salah seorang daripadanya tuh..akhirnya dapat juga menjalankan tanggungjawab sebagai pengundi. Rasa sungguh excited & berdebar-debar pun ada. Mana taknya apa yang bakal dipangkah nanti bakal menjadi penentu kerajaan manakah yang bakal menerajui Malaysia buat 5 tahun akan datang kan...so, mengundi lah dengan bijaksana. Disebelah pagi, saya bersama keluarga keluar pergi mengundi di pusat mengundi yang ditetapkan. 


Jari dicat biru, sebagai tanda sudah membuang undi


Disebelah malam pula, buat pertama kali dalam hidup saya merasai bertugas sebagai orang media pada hari pilihan raya. Woah..boleh tahan juga suasana di bilik berita. Penuh dengan spekulasi dan ramalan siapakah kerajaan yang bakal naik. Kami ditugaskan untuk mengisi jumlah undi yang dihantar pihak SPR buat tatapan pembaca seluruh negara esok hari. 

Second, pada tarikh ini jugalah, my first attempt in writing dipublishkan..apakah itu? Artikel saya mengenai pengembaraan ke Korea Selatan diterbitkan dalam sisipan KEMBARA BH buat pertama kalinya. Byline by Lily Ana tuh....Ooohh sungguh terharu..
1 comments:

  1. Hai Ili_ana,

    TErima kasih sudi baca blog JM..suka jalan2 dan Kpop eh..sama lah kita...JM singgah je dulu..free2 nanti JM BW ok? selamat berkenalan :-)

    ReplyDelete