Pages

Ads 468x60px

Labels

Friday, 10 November 2017

Teaser trip balkan (Bosnia & Herzegovina; Croatia; Montenegro & Greece) Nov 2017

Assalamualaikum & hola2...

Just a quick update from me.

Saya dan kawan-kawan sekarang tengah dalam pengembaraan trip balkan dan Greece yg hampir 90 peratus selesai. Ini hanyalah teaser pengembaraan kami.










Monday, 9 October 2017

AirAsia terbang terus dari KL ke Pulau Jeju, Korea Selatan serendah RM199

Assalamualaikum..

Just a quick update..

OhhMyyyGuccciii...c'uols dah dengar dan tahu pasal ni belum???

Haaaa...ni betul-betul tau bukan main-main...

AirAsia akan buka route penerbangan terus dari Kuala Lumpur ke Pulau Jeju, Korea Selatan.
Promosi bermula esok (10 Oktober 2017) sehingga 15 Oktober ni je. Harga serendah RM199 sehala.
Promosi ni hanya untuk tempoh perjalanan dari 12 Disember 2017 hingga 25 Mac 2018.

Serious iols sangat excited tau.... Pulau Jeju ni cantik uiiii..
Nak pergi lagiiiii....hahahaha...

Nanti iols update itinerary Pulau Jeju & Seoul yg iols pergi last year (2016) ye. Tapi boleh je nak tengok itinerary iols yang 2013 dulu tu.

Ni linknya:  https://lilykwinara.blogspot.my/2013/08/contoh-itinerary-trip-to-korea-untuk-10.html


Sumber daripada Berita Harian Online

Monday, 15 May 2017

Trip adik kakak ke Korea Selatan (^_-) May 2016: Hari 4: Namdaemun dan Myeongdong

Assalamualaikum...

holla-holla....I'm back... ^_^

Okeyh hari ni nak sambung cerita trip korea tahun lepas. Hari ke-4, kitorg menghabiskan masa dengan shopping seharian...Bermula dari Namdaemun kitorg berjalan kaki ke Myeongdong. Boleh tahan sakit kaki ku...huhuhu

Di Namdaemun, aku decide nak pergi cari brooch. Nak ke Namdaemun, naik subway turun ke Station Hoehyeon (Seoul Subway Line 4) Exit 5. Tempat yang dituju adalah E-lengdang bangunan yang berwarna hijau muda yang mempunyai empat or tiga tingkat tak silap. Lepas tu naik tangga untuk ke tingkat 2 atau 3 (sorry tak berapa ingat) dan carilah kedai bernombor 209. Actually tak semestinya korang kena beli brooch kat sini ye...dekat sebelah2 kedai ni pun banyak je brooch yang lawa2.. ;)

 merlap...

Antara kedai yang jadi pilihan rakyat Malaysia kalo berkunjung ke sini...

Lepas pusing-pusing mencuci mata dan beli apa yang patut, kitorg mula bergerak menuju ke Myeongdong. Nah di bawah ni disediakan map sekitar myeongdong...Sorry la yek kalau tak jelas..



 Arrow tu menunjukkan cara-cara nak pergi makan kat Busan Jip


Ni antara menu yang ditawarkan di Busan Jip berserta harganya sekali