Pages

Ads 468x60px

Labels

Monday, 15 May 2017

Trip adik kakak ke Korea Selatan (^_-) May 2016: Hari 4: Namdaemun dan Myeongdong

Assalamualaikum...

holla-holla....I'm back... ^_^

Okeyh hari ni nak sambung cerita trip korea tahun lepas. Hari ke-4, kitorg menghabiskan masa dengan shopping seharian...Bermula dari Namdaemun kitorg berjalan kaki ke Myeongdong. Boleh tahan sakit kaki ku...huhuhu

Di Namdaemun, aku decide nak pergi cari brooch. Nak ke Namdaemun, naik subway turun ke Station Hoehyeon (Seoul Subway Line 4) Exit 5. Tempat yang dituju adalah E-lengdang bangunan yang berwarna hijau muda yang mempunyai empat or tiga tingkat tak silap. Lepas tu naik tangga untuk ke tingkat 2 atau 3 (sorry tak berapa ingat) dan carilah kedai bernombor 209. Actually tak semestinya korang kena beli brooch kat sini ye...dekat sebelah2 kedai ni pun banyak je brooch yang lawa2.. ;)

 merlap...

Antara kedai yang jadi pilihan rakyat Malaysia kalo berkunjung ke sini...

Lepas pusing-pusing mencuci mata dan beli apa yang patut, kitorg mula bergerak menuju ke Myeongdong. Nah di bawah ni disediakan map sekitar myeongdong...Sorry la yek kalau tak jelas..



 Arrow tu menunjukkan cara-cara nak pergi makan kat Busan Jip


Ni antara menu yang ditawarkan di Busan Jip berserta harganya sekali


0 comments:

Post a Comment